Pemberitahuan / Notification

Posted on: Kha, 2018-04-19 09:54   By: 891104075413
semi

Pameran Sementara dibuka untuk umum secara PERCUMA seperti biasa dari 9 pagi hingga 5 petang.

Pameran sementara Muzium Negeri Pulau Pinang adalah sebuah pameran yang berkonsepkan "Muzium mengenai masyarakat, untuk masyarakat". Pameran ini membangkitkan rasa kagum dan terpegun apabila dihayati pameran separa kekal yang menampilkan artifak terpilih daripada koleksi yang pasti memberi inspirasi kepada pengunjung untuk meneroka bagaimana koleksi ini telah digunakan dan masih digunakan dalam membentuk pemahaman mengenai warisan budaya Pulau Pinang. Pameran ini Bertempat di Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang, No. 57, Jalan Macalister, 10400 Georgetown, Pulau Pinang.

Hubunggi 04-2261 461 / 462 untuk pertanyaan

Our Semi-Permanent Exhibition is now open to public for FREE as usual from 9am to 5pm.

A Museum about People for People brings the awe and wonder of a journey through a semi-permanent exhibition by the Penang State Museum compelling selected artefacts from our fascinating collections which will inspire visitors to explore how our collection has been, and still is, used to build our understanding of the Penang cultural heritage. This exhibition captures the essence not only of our collection but an experience of exploring the Museum as a visitor. This exhibition at Penang State Museum, No.57 Macalister Road, 10400 Georgetown, Penang.

Call 04-2261 461 / 462 for further enquiries